Het is momenteel een uitstekende tijd om Japanse kardinaalsmuts aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Hoe en wanneer Japanse Kardinaalsmuts planten?

Aanplanten van Japanse Kardinaalsmuts planten

De Japanse Kardinaalsmuts ‘Green Spire’ is een populaire plant die meer en meer terug te vinden is in de Nederlandse tuinen. Maar hoe moet u deze aanplanten? En wanneer kunt u dit het beste doen? Om ervoor te zorgen dat u veel plezier gaat beleven aan uw Japanse Kardinaalsmuts als haag, groepsbeplanting of border, helpen wij u hier een handje bij!

Wanneer de Japanse Kardinaalsmuts aanplanten?

Wij kweken de Japanse Kardinaalsmuts ‘Green Spire’ in pot. Houdt in dat u ze het gehele jaar door kunt aanplanten. Alleen bij vorst, of vlak na het aanplanten een periode van vorst, adviseren wij even te wachten met het in de grond zetten van deze Euonymus Japonicus. Verder is dit een heel gemakkelijke plant, die geen voorkeur heeft voor grondsoort of standplaats. U kunt de heester dus zowel in de zon, halfschaduw als schaduw plaatsen.

Hoe Japanse Kardinaalsmuts ‘Green Spire’ aanplanten?

Het aanplanten van de Japanse Kardinaalshoed is een eenvoudige klus. Plaatst u de ‘Green Spire’ als haag? Spant u dan een hulplijntje om er zeker van te zijn dat de haag recht komt te staan. Ook is het goed om te weten hoeveel planten u per meter nodig heeft. Vervolgens graaft u een geul. Deze is gemiddeld zowel 20 – 30 cm breed als diep. Onderin de geul woelt u de grond wat los. Daarna strooit u aanplantgrond in de geul en tussen de uitgegraven grond. Aanplantgrond zorgt ervoor dat de Japanse Kardinaalsmuts direct de juiste voedingsstoffen krijgt, voor een topstart. Nadat u dit goed vermengd heeft, is het tijd om de planten in de grond te zetten. Zodra dit is gedaan, plaatst u de uitgegraven grond terug in het gat. Let op dat de planten niet te diep in de grond staan. Alleen de kluit zit onder het maaiveld, houdt in dat de grond t/m het wortelgoed loopt en niet hoger. De grond rondom de planten drukt u wat aan en om af te sluiten geeft u het geheel goed water. Ook in de weken na het aanplanten is water geven belangrijk. Doe dit bijvoorbeeld een paar keer week en bij warm weer dagelijks aan het begin van de dag.

Wanneer Japanse Kardinaalsmuts aanplanten?

Als de Japanse Kardinaalsmuts planten in pot zijn gekweekt, kunt u ze het gehele jaar door aanplanten. Alleen bij vorst, of een periode van vorst vlak na het aanplanten, adviseren wij even te wachten met het in de grond zetten van deze Euonymus Japonicus.

Hoe Japanse Kardinaalsmuts planten?

Het aanplanten is een eenvoudige klus. Plaatst u de Japanse Kardinaalsmuts als haag? Optioneel kunt u een hulplijn spannen, om er zeker van te zijn dat de haag recht komt te staan. Vervolgens graaft u een geul van 20-30 cm breed en diep. Wij adviseren aanplantgrond te strooien in de geul en tussen de uitgegraven grond. Daarna plaatst u de planten, gooit u de uitgegraven grond terug, drukt u dit rondom de planten aan en geeft u het geheel goed water.

Facebook
Twitter
Pinterest

Japanse Kardinaalsmuts Kwekerij

Wij leveren topkwaliteit Japanse Kardinaalsmuts planten. Direct vers uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs. Gegarandeerd een mooie, volle haag.