Het is momenteel een uitstekende tijd om Japanse kardinaalsmuts aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Hoeveel Japanse Kardinaalsmuts per meter?

Hoeveelheid planten per strekkende meter

Wanneer u de Japanse Kardinaalsmuts ‘Green Spire’ gaat aanplanten als haag, is het natuurlijk wel zo handig om te weten hoeveel planten u per strekkende meter moet hanteren voor een mooie, volle haag. Het aantal stuks ‘Green Spire’ is afhankelijk van de hoogte van de planten. Om u hierbij te helpen, hebben wij een tabel opgesteld waarmee u gemakkelijk kunt uitrekenen hoeveel planten u nodig heeft.

Hoogte Advies
7 – 10 cm stek 11 planten per meter
10 – 20 cm kluit / pot 9 planten per meter
20 – 30 cm kluit / pot 7 planten per meter
30 – 40 cm kluit / pot 6 planten per meter
40 – 60 cm kluit / pot 4 planten per meter
60 – 80 cm kluit / pot 4 planten per meter

Het juiste aantal Japanse Kardinaalsmuts per meter

Gemiddeld groeit de ‘Green Spire’ 10 – 15 centimeter per jaar en bereikt de plant een maximale hoogte van 80 cm. Zijn groeiwijze is zeer compact en opgaand en de bladeren staan fier overeind. Des te belangrijker het is dat u bij een Japanse Kardinaalsmuts haag het juiste aantal planten per meter hanteert. Wij hebben de ‘Green Spire’ in de formaten 10-20 cm, 20-30 cm, 30-40 cm en 40-60 cm. Bij eerstgenoemde hanteren wij 9 planten per meter, bij 20-30 stuks 7 planten per meter en de twee laatste formaten 6 planten per meter.

Aanplanten

Het aanplanten van de Japanse Kardinaalsmuts is een eenvoudige klus. Wanneer u de Euonymus Japonicus als haag wilt aanplanten, kunt u het beste een hulplijn spannen. Zo bent u er zeker van dat de haag recht komt te staan. Vervolgens graaft u een geul. De grond onderin de geul woelt u wat los en hier verdeeld u aanplantgrond over. Het restant aanplantgrond strooit u over de uitgegraven grond en mengt u goed met elkaar. Nu is het tijd om de Japanse Kardinaalsmuts ‘Green Spire’ in de grond te zetten. Let op dat alleen de kluit in de grond staat, de planten dus niet te diep aanplanten. Waarna ze in de grond staan, gooit u de uitgegraven grond terug en stampt u dit goed aan rondom de planten. Vervolgens geeft u het geheel goed water en is het aanplanten afgerond! Ook in de weken hierna is water geven van belang, al helemaal bij warm weer.

Hoeveel Japanse Kardinaalsmuts moet ik per meter plaatsen?

De hoeveelheid planten per strekkende meter is afhankelijk van het formaat. Bij de Japanse Kardinaalsmuts van 10-20 cm adviseren wij 9 planten per meter, bij de 20-30 cm 7 planten per meter en bij de 30-40 en 40-60 cm 6 planten per strekkende meter.

Hoe moet ik de Japanse Kardinaalsmuts aanplanten?

Het aanplanten is een eenvoudige klus. Plaatst u de Japanse Kardinaalsmuts als haag? U graaft een geul van 20-30 cm breed en diep. Wij adviseren aanplantgrond te strooien in de geul en tussen de uitgegraven grond, zodat de plant direct de juiste voedingsstoffen ontvangt. Daarna plaatst u de planten in de grond, gooit u de uitgegraven grond terug, drukt u dit rondom de planten aan en geeft u het geheel goed water.

Facebook
Twitter
Pinterest

Japanse Kardinaalsmuts Kwekerij

Wij leveren topkwaliteit Japanse Kardinaalsmuts planten. Direct vers uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs. Gegarandeerd een mooie, volle haag.