Het is momenteel een uitstekende tijd om Japanse kardinaalsmuts aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Japanse kardinaalsmuts Green Spire als buxusvervanger

Japanse kardinaalsmuts Green Spire haag

Dat steeds meer buxushagen worden aangetast door de buxusrups / -mot en/of een buxusziekte, is alom bekend. In sommige gevallen, wanneer u er in een vroeg stadium bij bent, is het mogelijk om de haag te bestrijden en de buxusplanten zodoende te redden. Dit is wel een tijdrovende investering die continu gedaan moet blijven worden. Een andere optie is om de haag er helemaal uit te halen en te vervangen met een buxusalternatief. De Kardinaalsmuts Green Spire is dé nieuwe, populaire buxusvervanger die ziektevrij is en een prachtige haag geeft. 

Japanse kardinaalsmuts Green Spire

Met een Japanse kardinaalsmuts haag van de Green Spire krijgt u een prachtige, volle haag die tevens groenblijvend is. De Green Spire heeft een kenmerkende, opgaande groeiwijze en is van zichzelf erg vol met meerdere vertakkingen. Hierdoor staat er direct een mooie haag ter vervanging van de kaalgevreten, buxusplanten. Qua blaadjes verschillen de twee wel van elkaar. Waar de Buxus meer ovaalvormige blaadjes heeft, zijn die van de Green Spire glanzend en donkergroen met lichte karteltjes aan de rand. Dit geeft deze plant een unieke uitstraling. Dankzij zijn compacte groei blijft de Japanse kardinaalsmuts Green Spire mooi smal en is deze hiermee uitstekend geschikt als haagje of borderhaag, met een maximale hoogte van +/- 80 cm. 

Eenvoudig aan te planten en onderhoudsvriendelijk

De Japanse kardinaalsmuts Green Spire kweken wij in pot en kunt u daardoor het gehele jaar door aanplanten. De buxusvervanger kunt u zowel in de zon, halfschaduw als schaduw plaatsen en in iedere grondsoort. Wel is het raadzaam om aanplantgrond met een wortelstimulator te gebruiken, zodat de planten sneller aanslaan. Verder is de Green Spire zeer onderhoudsvriendelijk. U hoeft de haag maar een of twee keer per jaar te snoeien, hierdoor vertakken de planten zich sneller en heeft u eerder een volle haag. Tevens is het belangrijk om de Green Spire’s water te geven, meermaals per week en in de warme zomer dagelijks.

Facebook
Twitter
Pinterest

Japanse Kardinaalsmuts Kwekerij

Wij leveren topkwaliteit Japanse Kardinaalsmuts planten. Direct vers uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs. Gegarandeerd een mooie, volle haag.