Het is momenteel een uitstekende tijd om Japanse kardinaalsmuts aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Japanse kardinaalsmuts Green Spire snoeien

Japanse kardinaalsmuts Green Spire wordt gesnoeid

Als u een onderhoudsvriendelijke haagplant wilt hebben, is de Japanse kardinaalsmuts Green Spire een perfecte optie! Dankzij zijn langzame groei van maar 10 – 15 cm per jaar en compacte, opgaande groeiwijze hoeft de plant maar één keer per jaar gesnoeid te worden. Maar hoe en wanneer dient u dit te doen? 

Wanneer de Japanse kardinaalsmuts ‘Green Spire’ snoeien?

Een keer per jaar de Green Spire snoeien, is dus voldoende. Dit kan zowel in het najaar als in het voorjaar, waarbij wij vlak na de winter (april) adviseren. Kies hier wel een bewolkte dag voor uit. Bij zonnig en warm weer bestaat er namelijk de kans dat de blaadjes van de Japanse kardinaalsmuts verbranden.

Hoe snoeien?

Door de compacte, opgaande groeiwijze hoeft de Japanse kardinaalsmuts ‘Green Spire’ voornamelijk alleen aan de bovenzijde gesnoeid te worden. Dit kunt u doen met een elektrische schaar of met een heggenschaar. Zolang de schaar maar wel scherp is, waardoor de takken en bladeren minder beschadigd raken. Desondanks kunnen de randen van de blaadjes van de Green Spire alsnog bruin worden. Dit is geen probleem en een normaal proces! Het herstelt zich snel.

Japanse kardinaalsmuts kwekerij

Wij zijn gespecialiseerd in het kweken van de Japanse kardinaalsmuts ‘Green Spire’, die veelal als haagplant wordt aangeplant en vaak terug te vinden is als buxus vervanger. Bij ons direct vanuit de eigen kwekerij geleverd, voor de laagste prijs. De Green Spire hebben wij in de hoogtes 10-20, 20-30, 30-40 en 40-60. Binnen een paar werkdagen heeft u uw verse Japanse kardinaalsmuts planten al in huis!

Wanneer de Japanse kardinaalsmuts Green Spire snoeien?

Een keer per jaar de Green Spire snoeien, is dus voldoende. Dit kan zowel in het najaar als in het voorjaar, waarbij wij vlak na de winter (april) adviseren. Kies hier wel een bewolkte dag voor uit. Bij zonnig en warm weer bestaat er namelijk de kans dat de blaadjes verbranden.

Hoe de Japanse kardinaalsmuts Green Spire snoeien?

Door de compacte, opgaande groeiwijze hoeft de Japanse kardinaalsmuts ‘Green Spire’ voornamelijk alleen aan de bovenzijde gesnoeid te worden. Dit kunt u doen met een elektrische schaar of met een heggenschaar.

Facebook
Twitter
Pinterest

Japanse Kardinaalsmuts Kwekerij

Wij leveren topkwaliteit Japanse Kardinaalsmuts planten. Direct vers uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs. Gegarandeerd een mooie, volle haag.