Het is momenteel een uitstekende tijd om Japanse kardinaalsmuts aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Japanse Kardinaalsmuts verzorgen en onderhouden

Het onderhouden en verzorgen van de Japanse Kardinaalsmuts

Een zeer eenvoudige plant, zo kan de Japanse Kardinaalsmuts ‘Green Spire’ wel genoemd worden. Het is namelijk een makkelijke plant in onderhoud. De Japanse Kardinaalsmuts hoeft maar één keer per jaar gesnoeid te worden en heeft verder weinig tot geen onderhoud nodig. U kunt bij ons de Japanse Kardinaalsmuts kopen uit eigen kwekerij.

Japanse Kardinaalsmuts ‘Green Spire’ snoeien

De Japanse Kardinaalsmuts ‘Green Spire’ groeit maar 10 – 15 cm per jaar en heeft een compacte, opgaande groeiwijze. Mede daardoor hoeft de heester maar een keer per jaar gesnoeid te worden, bij voorkeur na de winter (april). Het snoeien van de Japanse kardinaalsmuts is een eenvoudige klus. Omdat de ‘Green Spire’ zo compact groeit, hoeft de plant voornamelijk alleen aan de bovenzijde gesnoeid te worden. Zo vertakt de plant zich sneller en behoudt u een compacte, volle haag. Om te voorkomen dat de bladeren verbranden, adviseren wij te snoeien op een bewolkte dag i.p.v. een warme, zonnige dag. Wanneer u de bladeren doormidden knipt, kan het alsnog voorkomen dat de randen wat bruin kleuren. Gelukkig herstelt dit snel! Het snoeien kan zowel met een elektrische- als een hand heggenschaar.

Water geven

Direct na het aanplanten van de Japanse Kardinaalsmuts ‘Green Spire’ is het belangrijk om de planten goed water te geven. Ook in de weken daarna is een paar keer per week water geven ons advies. Is het heel warm weer en is de Japanse Kardinaalsmuts nog niet zo lang aangeplant? Geef dan iedere dag aan het begin van de ochtend de planten water.

Bemesten

Het bemesten van de ‘Green Spire’ is niet per se nodig. Mocht u dit toch willen doen, gebruik dan organische meststof en nooit chemische meststof. Voedingsstoffen in organische mest worden gedurende een langere tijd langzaam vrijgegeven, met als resultaat dat de planten voor een lange periode worden voorzien van deze belangrijke voedingsstoffen. Bij chemische meststoffen wordt er een groot aantal voedingsstoffen in één keer beschikbaar gesteld.

Wanneer en hoe vaak de Japanse Kardinaalsmuts ‘Green Spire’ snoeien?

Mede door zijn compacte groeiwijze, hoeft de Japanse Kardinaalsmuts ‘Green Spire’ maar een keer per jaar gesnoeid te worden. Doe dit bij voorkeur na de winter, in april.

Hoe vaak moet ik de Japanse Kardinaalsmuts ‘Green Spire’ water geven?

Ons advies is om deze Japanse Kardinaalsmuts direct na aanplanten goed water te geven. Ook in de weken daarna is een paar keer per week water geven raadzaam. Wordt het heel warm weer en staan de planten nog niet heel lang in de grond? Geef dan iedere dag aan het begin van de ochtend water.

Facebook
Twitter
Pinterest

Japanse Kardinaalsmuts Kwekerij

Wij leveren topkwaliteit Japanse Kardinaalsmuts planten. Direct vers uit eigen kwekerij, voor de laagste prijs. Gegarandeerd een mooie, volle haag.