Het is momenteel een uitstekende tijd om Japanse kardinaalsmuts aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Japanse Kardinaalshoed kopen

De Japanse Kardinaalshoed Green Spire is een prachtige plant met unieke uitstraling. Wij leveren deze vers uit eigen kwekerij, voor een scherpe prijs en met 3 maanden groeigarantie.

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Vanuit eigen kwekerij

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4

Japanse Kardinaalshoed 'Green Spire' 10/20 cm

€1,43 per stuk

Japanse Kardinaalshoed 'Green Spire' 20/30 cm

€2,39 per stuk

Japanse Kardinaalshoed 'Green Spire' 30/40 cm

€3,79 per stuk

Japanse Kardinaalshoed kwekerij

De Japanse Kardinaalshoed Green Spire is geschikt voor een lage, groenblijvende haag. Met zijn lichtgekartelde, langwerpige bladeren en opvallend opgaande groei, heeft u een prachtige haag met unieke uitstraling. Maar niet alleen voor het creëren van een lage border of tuinafscheiding is de Kardinaalshoed Green Spire geschikt, ook voor groepsbeplanting is de plant uitermate geschikt. Deze Japanse Kardinaalshoed vindt zijn oorsprong, zoals de naam al zegt, in Japan. Door het Japanse zeeklimaat met de koele winters, heeft dit zeer sterke planten opgeleverd die in steeds meer tuinen in Nederland terug te vinden zijn. De Green Spire groeit 10 tot 15 cm per jaar en wordt maximaal 80 centimeter hoog.

Al vele jaren zijn wij gespecialiseerd in het kweken van de Japanse Kardinaalshoed Green Spire. Omdat er geen sprake is van tussenhandel, heeft u deze plant gegarandeerd voor een scherpe prijs. Wij leveren de planten direct vers vanuit de kas bij u thuis, op plantvriendelijke wijze. Met onze groeigarantie van drie maanden krijgt u gegarandeerd een schitterende Japanse Kardinaalshoed haag. De Green Spire planten zijn in vijf verschillende formaten verkrijgbaar: 10/20 cm, 20/30 cm, 30/40 cm, 40/60 cm en 60/80 cm. 

98% van de klanten beveelt onze Japanse Kardinaalshoed aan

Maar liefst 98% van onze klanten beveelt ons aan. Zij geven ons gemiddeld een klantbeoordeling van 9.4.

“Hele mooie, volle planten ontvangen. De Japanse Kardinaalsmuts Green Spire ziet er leuk en frisgroen uit. Ze werden snel afgeleverd en waren keurig verpakt.”

K. Sonderen

“Fijne service bij deze kwekerij. Prettig contact gehad over de hoeveelheid te kiezen planten voor onze haag, ze zijn alle afspraken nagekomen en hebben mooie planten afgeleverd.”

I. Huisman

“Prachtige planten ontvangen. Leuke kleur groen en mooi compact. Zeer prettig contact gehad met de kwekerij, topservice!”

V. Vermaat

Gemakkelijk in onderhoud

Wilt u een (haag)plant hebben waar u weinig tijd in hoeft te steken om te onderhouden? Dan is de Japanse Kardinaalshoed Green Spire iets voor u! Dankzij zijn langzame, opgaande groei hoeft u de haag maar één keer per jaar te snoeien. Dit doet u het beste na de winter, in april/mei. Snoei wel op een bewolkte dag, zo voorkomt u dat bladeren verbranden na snoeibeurt. Ook is het belangrijk dat u snoeit met een scherpe snoeischaar, dit om onnodige snijwonden te voorkomen. Wanneer u door de bladeren heen knipt, kan het voorkomen dat sommige randen een korte tijd wat bruin kleuren. Echter herstelt dit snel. Dankzij zijn compacte, opgaande groei, hoeft u de Japanse Kardinaalshoed Green Spire alleen maar aan de bovenzijde te snoeien. 

Met name in het eerste jaar is water geven wel belangrijk, dit om de planten goed aan te laten slaan. Bij droge periodes kunt u het beste de Japanse Kardinaalshoed Green Spire een paar keer per week water geven. Is het zeer warm en droog weer, geef dan dagelijks aan het begin van de dag water. Bemesting is niet vereist. Als u toch graag de haag wilt bemesten, kunt u dit het beste doen met organische meststoffen.

Japanse Kardinaalshoed kopen uit kwekerij

Al vele jaren zijn wij gespecialiseerd in het kweken van de Japanse Kardinaalshoed Green Spire. Vers vanuit eigen kwekerij geleverd.

Japanse Kardinaalshoed haag

Op moment dat u een haag overweegt aan te planten, is het belangrijk om te weten hoeveel planten u aan Japanse kardinaalshoed moet kopen. Zo bent u er zeker van dat u een volle haag creëert. 

Zoek allereerst een juiste standplaats op. Bij de Japanse Kardinaalshoed Green Spire hoeft u geen rekening te houden met de zon, halfschaduw of schaduw, de plant groeit op iedere plek! Maak de standplaats onkruidvrij en span een hulplijn, om er zeker van te zijn dat de haag recht komt te staan. Graaf de gleuf iets dieper en breder dan de kluiten van de Japanse Kardinaalshoed planten. Om de Green Spire direct de juiste voedingsstoffen te geven, is het goed om aanplantgrond te verspreiden in de gleuf en tussen de uitgegraven grond. Vervolgens plaatst u de nieuwe planten goed rechtop in het midden van de gleuf. Gooi de uitgegraven grond terug in de gleuf, druk het rondom de planten goed aan en uw nieuwe haag staat! Belangrijk is om de planten direct voldoende water te geven, dit geldt ook voor de periode na het aanplanten.

Hoogte Advies
10 - 20 cm kluit / pot 9 planten per meter
20 - 30 cm kluit / pot 7 planten per meter
30 - 40 cm kluit / pot 6 planten per meter
40 - 60 cm kluit / pot 6 planten per meter

Blog

FAQ Japanse Kardinaalshoed

De Japanse Kardinaalshoed Green Spire bereikt een hoogte van maximaal 80 cm. Gemiddeld groeit deze plant 10 tot 15 centimeter per jaar.

De hoeveelheid Green Spire planten per strekkende meter, hangt af van de hoogte van de planten. Wij adviseren het volgende aan te houden:

  • 10 – 20 cm kluit/pot: 9 planten per meter
  • 20 – 30 cm kluit/pot: 7 planten per meter
  • 30 – 40 cm kluit/pot: 6 planten per meter
  • 40 – 60 cm kluit/pot: 6 planten per meter
  • 60 – 80 cm kluit/pot: 5 planten per meter