Het is momenteel een uitstekende tijd om Japanse kardinaalsmuts aan te planten. Bestel snel online!

Zoeken
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Japanse Kardinaalsmuts Green Spire

(2 klantbeoordelingen)

Japanse Kardinaalsmuts Green Spire

(2 klantbeoordelingen)

Vanaf: 0,90

Dichtheid

Compacte groei

Groeisnelheid

10 - 15 cm per jaar

Standplaats

Schaduw, halfschaduw, zon

Type haag

Lage haag

Winterhard

Wintergroen / groenblijvend

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Verzorging

Weinig onderhoud

Bent u op zoek naar een een mooie, groenblijvende en winterharde heester, die geschikt is voor groepsbeplanting, als border en/of als haagplant? De Japanse Kardinaalsmuts ‘Green Spire’ is een prachtige blinkvanger in uw tuin! Zijn opgaande groei en glanzende, donkergroene bladeren die lichtgekarteld zijn, geven deze plant een unieke uitstraling. Wij zijn gespecialiseerd in het kweken van de Japanse Kardinaalsmuts ‘Green Spire’ en leveren deze vers uit eigen Japanse Kardinaalsmuts kwekerij, voor de laagste prijs.

Planthoogte

+/- 7 cm stek, 10 – 15 cm kluit/pot, 15 – 20 cm kluit/pot, 20 – 30 cm kluit/pot, 30 – 40 cm kluit/pot, 40 – 60 cm kluit/pot, 60 – 80 cm kluit/pot, 80 – 100 cm kluit/pot

Specificaties

Groei per jaar10 - 15 cm
Volwassen plantgrootte80 cm
WintergroenJa
WinterhardheidGoed winterhard
Aantal per strekkende meterZie tab 'Aantal per strekkende meter'
StandplaatsSchaduw, Halfschaduw, Zon
AanplantadviesHeel het jaar behalve bij vorst
OnderhoudsvriendelijkJa
SnoeimaandApril
SnoeiadviesZie beschrijving

Aantal per strekkende meter

HoogteAdviesPrijs per stuk
+/- 7 cm stek11 planten per meter€0,90
10 - 15 cm kluit/pot9 planten per meter€1,29
15 - 20 cm kluit/pot9 planten per meter€1,95
20 - 30 cm kluit/pot7 planten per meter€2,85
30 - 40 cm kluit/pot6 planten per meter€4,95
40 - 60 cm kluit/pot4 planten per meter€14,95
60 - 80 cm kluit/pot4 planten per meter€19,40
80 - 100 cm kluit/pot4 planten per meter€27,50

2 beoordelingen voor Japanse Kardinaalsmuts Green Spire

 1. Angela Jakosb

  Super tevreden met de snelle levering van de mooie kardinaalsmutsen. Nu mogen ze groeien tot een mooie lage haag.

 2. Theo Jukes

  Erg tevreden met deze mooie planten. Keurig verzorgd.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De unieke Japanse Kardinaalsmuts Green Spire.

De herkomst van de Japanse Kardinaalsmuts ligt, vanzelfsprekend, in Japan. Dankzij het Japanse zeeklimaat, met de frisse winters, heeft dit een sterke plant opgeleverd die zeer goed groeit in Nederland. Deze Euonymus Japonicus wordt steeds populairder en wordt gebruikt voor groepsbeplanting, als border en als haag. Dankzij zijn uiterlijke gelijkenissen met de Buxus en compacte groei, wordt de ‘Green Spire’ ook steeds vaker toegepast als buxusvervanger. Het is een heester die niet hoger wordt dan 80 cm en gemiddeld 10 – 15 cm per jaar groeit, wat sneller is dan de Buxus. Dankzij de unieke uitstraling van de Japanse Kardinaalsmuts ‘Green Spire’ en het feit dat deze plant zeer onderhoudsvriendelijk is, maakt dit een populaire plant voor een lage, dichte haag. De heester kan in zowel de zon, halfschaduw als schaduw staan en heeft geen voorkeur voor grondsoort.

Japanse Kardinaalsmuts Green Spire eenvoudig aanplanten.

Het aanplanten van de Japanse Kardinaalsmuts ‘Green Spire’ is een eenvoudige klus. Gaat u deze Euonymus Japonicus gebruiken als haag? Reken dan goed uit hoeveel planten u per strekkende meter aan moet houden. In onze tabel bij het tabje ‘Aantal per strekkende meter’ kunt u dit bekijken. Zo heeft u gegarandeerd een mooie, volle haag. Bij het aanplanten van de Japanse Kardinaalsmuts ‘Green Spire’ als haag, kunt u een hulplijntje spannen op de plek waar de haag moet komen te staan. Zo bent u er zeker van dat deze uiteindelijk recht komt te staan. Op de plek waar de haag moet komen, graaft u een geul. Hier kunt u 20 – 30 cm breed en diep voor hanteren. Woel de grond onderin de geul los, verspreid de aanplantgrond erin en verspreid een deel van de overgebleven aanplantgrond met de uitgegraven grond. Vervolgens plaatst u de ‘Green Spire’ planten in de grond. Let op dat de planten niet te diep komen te staan. Zodra de planten in de grond staan, plaatst u de uitgegraven grond terug en drukt u dit rondom de planten goed aan. Zorg ervoor dat alleen de kluit in de grond komt te staan, de grond loopt dus alleen t/m het wortelgestel. Hetgeen boven de kluit, steekt direct boven het maaiveld uit. Nu is het belangrijk om de planten direct flink water te geven. Ook in de weken hierna is voldoende water belangrijk. Bij warm weer adviseren wij dagelijks aan het begin van de ochtend water te geven.

Japanse Kardinaalshoed gemakkelijk in onderhoud.

Met zijn compacte en opgaande groei van 10 – 15 cm per jaar is de Japanse Kardinaalshoed ‘Green Spire’ een gemakkelijk te onderhouden plant. Ons advies is om deze planten een keer per jaar te snoeien, na de winter (april). Omdat ze zo compact groeien, hoeft met name alleen de bovenzijde gesnoeid te worden. Let op dat u dit niet op een zonnige, warme dag doet. Om te voorkomen dat de bladeren verbranden raden wij aan om te snoeien op een bewolkte dag. Dit kunt u doen met een elektrische- of hand heggenschaar. Voor wat betreft water geven, adviseren wij dit bij heel warm weer iedere dag aan het begin van de ochtend te doen. Met name als de Japanse Kardinaalsmuts ‘Green Spire’ nog niet zo lang geleden is aangeplant. Het bemesten van de heester is niet per se nodig. Mocht u dit toch graag willen doen, adviseren wij organische meststof te gebruiken.

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen van onze klanten. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

Wij transporteren uw Japanse kardinaalsmuts Green Spire planten met net zoveel liefde als dat we ze kweken. Kleine planten worden voorzichtig in speciale kistjes gelegd, die optimale bescherming geven waardoor de kans op beschadiging zo klein mogelijk is en ze alsnog groen en vers blijven! Grotere planten (> 30 cm) leveren wij los in pot of met kluit bij u thuis af.

Green Spire planten t/m 30 cm hoog, leveren wij standaard op woensdag en vrijdag af. Plaatst u een bestelling op donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag of maandag? Dan worden ze woensdag afgeleverd. Bestelt u op dinsdag of woensdag, dan wordt het vrijdag afgeleverd. Heeft u voorkeur voor een specifieke afleverdatum? Geef het gerust aan in de bestelnotities. Bestellingen met planten groter dan 30 cm, plannen wij in en hoort u z.s.m. van ons wanneer wij langskomen. 

Hier helpen wij u bij! Met ons stappenplan voor het aanplanten en informatie over het onderhouden zorgen wij samen voor een prachtige haag in uw tuin! De Green Spire is een onderhoudsvriendelijke plant die maar één keer per jaar gesnoeid hoeft te worden. 

Ziet een plant er onverhoopt niet meer mooi groen uit? Met onze groeigarantie van maar liefst 3 maanden krijgt u gegarandeerd een schitterende haag! Neem contact met ons op in het geval van een plant die er niet meer gelukkig uitziet en wij zorgen voor vervanging. 

Nog niet helemaal overtuigd? Dit zeggen klanten!

FAQ Green Spire

De Japanse kardinaalsmuts Green Spire groeit gemiddeld 10 – 15 cm per jaar. Met zijn compacte, opgaande groei kan deze haagplant een volwassen plantgrootte van 80 cm hoog bereiken. 

De hoeveelheid Green Spire planten per strekkende meter, hangt af van de hoogte van de planten. Wij adviseren het volgende aan te houden:

 • 10 – 20 cm kluit/pot: 9 planten per meter
 • 20 – 30 cm kluit/pot: 7 planten per meter
 • 30 – 40 cm kluit/pot: 6 planten per meter
 • 40 – 60 cm kluit/pot: 6 planten per meter
 • 60 – 80 cm kluit/pot: 5 planten per meter